یک چای طعم دار است که از دم کردن چای سیاه با ادویه جات مختلف تهیه می شود. منشا این چای کشور هندوستان است. امروزه چای ماسالا محبوبیت جهانی پیدا کرده است.

ترکیبات چای ماسالا

ترکیبات اصلی:

چای سیاه

شیر

زنجبیل

سایر ادویه ها:

با توجه به ادویه جات مختلفی که به چای اضافه می کنند چای ماسالا با طعم های مختلف تهیه می شود.

هل سبز

دارچین 

فلفل سیاه

میخک

همچنین  برای ایجاد طعم های متفاوت، رازیانه، زعفران، نعناع، جوز هندی هم می توان اضافه کرد و در نهایت با شکر یا عسل سرو کرد.

گاهی بجای چای سیاه، چای سبز استفاده می شود.

روش تهیه:

دستورات مختلفی برای تهیه چای ماسالا وجود دارد. روش عمومی این است که ادویه جات مورد نظر آسیاب می شود و به آب جوش اضافه می شود و دو تا سه دقیقه جوشیده می شود. بعد به آن چای سیاه و زنجبیل را افزوده و دم می کنید سپس از صافی رد کرده بعد شیر داع اضافه کنید و سرو کنید.

فواید چای ماسالا:

ادویه جات موجود در چای ماسالا، این چای را ازنظر تغذیه ای ارزشمند کرده اند:

1- ضد افسردگی و انرژی بخش

کافئین موجود در این چای انرژی و شادابی و هل حس خوب بوجود می آورد.

2- برطرف کننده مشکلات گوارشی

بخاطر و جود ادویه هایی مثل زنجبیل و فلفل سیاه و دارچین

3- خاصیت ضد التهاب

زنجبیل و دارچین موجود در چای خواص ضد التهابی دارند و برای بیماریهایی مانند آرتریت مفید است.

4- تقویت سیستم ایمنی بدن

میخک،و دارچین سد دفاعی در برابر عفونت ایجاد می کنند.

5- ضد سرطان

ادویه جاتی مانند دارچین، فلفل و میخک خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.

6-مفید برای قلب

دارچین و میخک کلسترول بد خون را پایین می آورند و تانن موجود در چای با تاثیر روی عروق فشار خون را تنظیم می کند.

7- مفید برای سرماخوردگی

خاصیت ضد التهاب، ضدقارچ و ضدباکتریایی چای ماسالا از سرماخوردگی و آب ریزش بینی جلوگیری می کندمیخک و زنجبیل تقویت کننده سیستم ایمنی مانع از سرفه می شوند.اگر سرما خورده اید با نوشیدن چای ماسالا احساس بهتری پیدا می کنید و زودتر حالتان خوب می شود.

 

منابع:

Naturs

IndianHealthy

Lybrate