چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنیها ست. مهمترین ویژگی چای سبز داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان است که نقش عمده ای در سلامتی انسان ایفا می کنند.

نقش چای سبز در سلامتی انسان

1- کاهش ریسک ابتلا به سرطان 

به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدانهای قوی ریسک ابتلا به بسیاری از سرطانها از جمله سرطان سینه و سرطان پروستات را درصد قابل توجهی کاهش می دهد.

2- محافظت از مغز در دوران پیری و کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و پارکینسون

3-کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

با بهبود عملکرد پانکراس و ترشح مرتب انسولین ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

4-بهبود عملکرد مغز، افزایش هوشیاری، بهبود خلق و خو، تقویت حافظه

بعلت داشتن کافئین و اسید آمینه L-Theanine که با هم اثر سینرژیک دارنددر تقویت حافظه و کاهش زمان واکنش و افزایش هوشیاری بسیار موثرند، همچنین برای رفع خستگی و خواب آلودگی نیز مفید است.

5- سوزاندن چربی های ذخیره شده در بدن و جلوگیری از چاقی

6- کاهش خطر سکته قلبی وسکته مغزی

7-کاهش کلسترول بد خون LDL و کاهش تری گلسیرید

در نتیجه کاهش بیماری های قلبی عروقی

8- مهار کننده رشد برخی از باکتری ها و توقف پوسیدگی دندان

شما می توانید علاوه بر نوشیدن چای سبز، دهانتان را هم با چای سبز بشوئید که باعث سفت شدن لثه ها و جلوگیری از شل شدن دندانها می شود.

9-تقویت سیستم ایمنی بدن

10- رفع نفس بد بو بخاطر خاصیت آنتی باکتریال چای سبز

11-جلوگیری از پیری زود رس

کسانی که مرتب چای سبز می نوشند بعلت و جود آنتی اکسیدانها، دیرتر پیر می شوند.

12-عمرطولانی تر

تحقیقات نشان داده کسانی که چای سبز را بطور مرتب مصرف می کنند( مثل ژاپنی ها) عمر طولانی تری دارند.

 

نکته مهم : در چای سبز شیر نریزید چون خواص چای را ازبین می برد.

چای سبز را بدون شکر مصرف کنید. براحتی می توان به طعم گس آن عادت کرد. 

 

روش آماده کردن چای سبز

برای تهیه یک فنجای چای سبز، 180 میلی لیتر آب و یک قاشق مرباخوری ( 2گرم) چای سبز لازم است. البته بسته به ذائقه خود اگر طعم قوی تر و گس تر دوست داریدمی توانید مقدار چای را بیشتر کنید .وقتی آب جوش آمد بگذارید به مدت 5 دقیقه خنک شود دمای آن به 80 درجه برسد بعد آب جوش را در لیوان مخصوص دم نوش بریزید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید بعد میل نمائید. ( چای سبز را دم نکنید)

 

منابع:

Healthline

Greenteanutritionfacts

zoom life