این سالاد یک وعده غذایی ساده و سالم است. لوبیا منبع خوبی از پروتئین گیاهی، فیبر و مواد معدنی است. قارچ نیز یک ماده غذایی بسیار ارزشمنداست که در تقویت سیستم ایمنی بدن،کنترل دیابت و فشار خون موثر است. قارچ دارای آنتی اکسیدانهای قوی و منحصر به فرد، دارای مقدار قابل توجهی سلنیوم، کلسیم، فسفر،آهن، مس،پتاسیم و فیبر است.(برای مطالعه بیشتر درباره خواص قارچ کلیک کنید) (برای آشنایی با انواع قارچ به سایت svamp.ir  مراجعه کنید.)

مواد لازم برای تهیه سالاد قارچ و لوبیا (برای 4 نفر)

لوبیا (خام)، یک و نیم لیوان ( از لوبیا چیتی یا لوبیای سفید یا بصورت مخلوط استفاده کنید.)

قارچ متوسط 8 عدد

پیاز(ترجیحا پیاز قرمز) یک عدد متوسط 

(می توانید بجای پیاز از پیازچه استفاده کنید)

خیار متوسط، سه تا چهار عدد

برگ جعفری تازه، یک تا دو قاشق غذا خوری

جوانه ماش یک لیوان( دلخواه)

فلفل دلمه کوچک یک عدد(دلخواه)

طعم دهنده های سالاد:

نمک، فلفل، آب لیموترش تازه (یا آب نارنج)، روغن زیتون

روش تهیه سالاد قارچ و لوبیا:

1- به مدت 6تا 8 ساعت لوبیا را خیس کنید و سپس با مقدار نمک و یکی دو حبه سیر بپزید. (برای اینکه خوشمزه تر شود می توانید یک استخوان قلم کوچک هم اضافه کنید.) اگر فرصت زیادی ندارید می توانید از کنسرو لوبیا(بدون سس) استفاده کنید.

2- قارچ ها را بپزید. می توانید در 5 دقیقه آخر پخت لوبیا، قارچ ها اضافه کنید تا بپزد یا اینکه در ظرف دیگری بطور جداگانه بپزید.

3- پیاز را بسیار ریز خرد کنید. همانطور که گفته شد می توانید بجای پیاز از پیازچه استفاده کنید.

4- فلفل دلمه را خرد کنید. استفاده از فلفل دلمه در این سالاد اختیاری است. اگر دوست داشتید از فلفل دلمه رنگی استفاده کنید.

5- خیار را بصورت حلقه ای خرد کنید. 

5- وقتی لوبیا پخت و کمی خنک شد، قارچ، خیار، پیاز، جوانه ماش و فلفل دلمه را اضافه کنید. بعد یکی دو قاشق روغن زیتون،کمی نمک و فلفل و آب یک عدد نارنج یا لیمو ترش را اضافه کنید و خوب هم بزنید. در پایان به اندازه یک یا دو قاشق برگ جعفری اضافه کنید.

- استفاده از جوانه ماش و فلفل دلمه اختیاری است.

- بسته به ذائقه خودتان، اگر مزه ترش تر دوست داشتید بجای آب یک نارنج از دو عدد نارنج یا لیموترش استفاده کنید.

- می توانید بجای فلفل سیاه از فلفل سبز تازه استفاده کنید.