آرتریت نقرسی:

وقتی مقدار اسیداوریک خون بالا می رود اسید اوریک بصورت کریستالی در مفاصل رسوب می کند و باعث درد زیاد، تورم و قرمزی در مفاصل می شود. یکی از راه های کنترل این بیماری توجه به رژیم غذایی است. با یک رژیم غذایی مناسب می توان مقدار اسید اوریک خون را کنترل کرد و در نتیجه حملات نقرسی و  همچنین ریسک ابتلا به نقرس را کاهش داد.

پرهیز غذایی برای کاهش حملات نقرس

بیماران مبتلا به نقرس مصرف خوارکی و نوشیدنی های ذیل را باید محدود کنند:

گوشت قرمز

زبان، دل وجگرو قلوه (همچنین کله پاچه)

ماهی هایی مانند ساردین، قزل آلا، مکرل،تن ماهی

غذاهای دریایی (مثل میگو)

نان های سفید

الکل و آبجو

نوشابه ها، سودا، آبمیوه های صنعتی و کلا نوشیدنیهای شیرین شده

خوارکی هایی که شکر افزودنی دارند مثل شیرینی جات و بستنی

توصیه های غذایی برای کاهش حملات نقرس

به مقدار فراوان آب بنوشید.( حداقل 8 لیوان در روز)

شیر ولبنیات کم چرب مصرف کنید.( باعث سطح اسید اوریک خون)

قهوه بنوشید تا ریسک ابتلا به نقرس کاهش یابد.

گیلاس میوه ای است که رنگدانه ای به رنگ قرمزبنفش دارد بنام آنتوسیانین که یک آنتی اکسیدان قوی و ضدالتهاب است.

همچنین توتهایی به رنگ قرمزبنفش نیز موثرند.

پروتئین رژیم غذایی خود را از لوبیا،عدس (حبوبات) و توفو (پروتئین تهیه شده از سویا) تامین کنید.

انواع سبزیجات مخصوصا سبزیجات برگ سبز زیاد بخورید.

نان کامل(تهیه شده از آرد کامل)، برنج قهوه ای، جو و جودوسر را جایگزین نانهای سفید و آردهای تصفیه شده بکنید.

چای سبز بنوشید.

مرکبات بعلت ویتامینC فراوان،اسید اوریک خون و حملات نقرس را کاهش می دهند.

خوردن تخم مرغ تا 4 عدد درهفته ضرر ندارد.

درمیان وعده خود میوه و آجیل را جایگزین شیرینی و محصولات فراوری شده بکنید.

 

منابع:

Arthritis Foundation

Healthline

Verywell Health