رژیم های غذایی و اصول تغذیه صحیح

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

رژیم غذایی مناسب برای بیماری فیبرومیالژیا

Fibromyalgia

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا نوعی اختلال است که با دردهای گسترده اسکلتی عضلانی مزمن همراه با احساس خستگی، اختلال خواب ،حتی گاهی مشکل درحافظه، اضطراب و افسردگی همراه است.در این بیماری دردهای مزمن،طولانی مدت(بیشتر از سه ماه) و منتشر در همه جای بدن وجود دارد.علت این بیماری ناشناخته است بعضی محققان معتقد هستند که فیبرومیالژیا با تاثیر بر سیگنالهای مغز، سیگنالهای درد و احساسات دردناک را تقویت می کند. گاهی علائم این بیماری پس از یک ضربه جسمی یا یک فشار روحی روانی یا بعد از عمل جراحی و یا بعد از یک عفونت و گاهی بی هیچ دلیلی ممکن است بروز کند.بسیاری از افرادی که فیبرومیالژیا دارند همچنین دارای سردردهای تنشی ، سندرم روده تحریک پذیر ، اضطراب و افسردگی هستند.این بیماری بیشتر در زنان دیده می شود.تا امروز هیچ درمان قطعی برای فیبرومیالژیا پیدا نشده است، انواع مختلفی از داروها می توانند به کنترل علائم کمک کنند. ورزش منظم،آرامش،کاهش عوامل استرس و رژیم غذایی مناسب نیز ممکن است در درمان این بیماری موثر باشد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنیداین است که سردرد،بی خوابی، دردهای عضلانی و دیگر نشانه های این بیماری ممکن است نشانه بیماریهای دیگری نیز باشد و هرکس این مشکلات را داشت دلیل این نیست که دچار فیبرومیالژیا شده است. این بیماری از بیماریهای نادر است و فقط توسط پزشک قابل تشخیص است.

نشانه های بیماری فیبرومیالژیا:

1- دردهای گسترده و طولانی مدت در دو طرف بدن،مخصوصا در نواحی بالا و پائین کمر. اطراف گردن،قفسه سینه،شانه ها ،آرنج،باسن و زانوها 

2-خستگی،افراد مبتلا به این بیماری اصولا خسته از خواب بیدار می شوند حتی اگر طولانی مدت خوابیده باشند.خواب اغلب به دلیل درد مختل می شود و بسیاری از این افراد به سایر اختلالات خواب مانند سندرم پای بی قرار و آپنه خواب نیز مبتلا هستند.

3- مشکلات شناختی، در این افراد تمرکز روی کارهای فکری با اختلال روبرو می شود.مشکلاتی که اصطلاحا به آن fibro-fog می گویند.

نکته مهم: باز هم تاکید می کنم هرکسی سردرد داشت یا مثلا گردن یا دستش درد گرفت یا هر کدام از نشانه های فوق را داشت اصلابه این معنی نیست که دچار فیبرومیالژیا شده، این بیماری علائم مشترک با خیلی از بیماریها دارد و فقط پزشک می تواند آن را تشخیص دهد.

Fibromyalgia diet

رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا:

برخی محققان معتقد هستند رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند علائم این بیماری را کاهش دهد. رژیم غذایی مدیترانه ای بهترین نوع رژیم غذایی است و می تواند در کاهش بیماریهای قلبی و سرطان نیز موثر باشد. برخی نیز رژیم گیاهخواری را برای این بیماران پیشنهاد می کنند و معتقد هستند که بهتر است گوشت و مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات از رژیم غذایی این بیماران کاملا حذف شود.(البته کسانی که رژیم گیاهخواری دارند باید از یکسری مکمل ها مانند B12 استفاده کنند.) برخی پزشکان نیز عقیده دارند باید مصرف گلوتن را محدودکرد.گلوتن علائم بیماری فیبرومیالژیا را تشدید می کند. یک مطالعه کوچک نشان داده مصرف ویتامینD می تواند در بهبود سلامت عمومی، کاهش اختلال خواب این بیماران موثر باشد. (البته این مطالعات محدود بوده و نتایج آن قطعی و صددر صد نیست)

(برای اطلاعات بیشتر در مورد رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم گیاهخواری کلیک کنید.)

برای مشاهد ادامه مطلب کلیک کنید...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
leila mostashfi

تفاوت بین کاهش وزن و کاهش چربی

چرا مردم علاقه دارند وزن کم کنند؟

- برای حفظ سلامتی

- برای اینکه دوست دارند بهتر به نظر برسند(افزایش اعتماد به نفس).

تفاوت کاهش وزن و ازدست دادن چربی:

بین کاهش وزن و از دست دادن چربی تفاوت وجود دارد.گاهی با یک رژیم غذایی کم کالری و ورزش زیاد،در مدت زمان کوتاهی مقدار زیادی وزن ازدست می دهیم،آیا مدت زمان زیادی روی این وزن خواهیم ماند؟! وقتی وزن کم می کنید ؛ مقداری ماهیچه ، عضله  و مقداری آب بدن را از دست می دهید، مقداری چربی هم  می سوزانید.وقتی روش کاهش وزن درست باشد و بجای از دست دادن ماهیچه ها و آب بدن، چربی بسوزانیم این کاهش وزن صحیح است و مدت زیادتری روی این وزن خواهیم ماند. سوزاندن چربی باعث می شود که چربیهای شکم،ران و باسن ازبین برود و دور کمر کوچکتر شود و در واقع به چیزی که مطلوب است برسیم. ولی کاهش وزنی که با از دست دادن آب بدن باشد خیلی موقتی است و کاهش وزنی که با از دست دادن ماهیچه و عضلات باشد ما را به شکل مطلوبی که می خواهیم یعنی کوچک شدن شکم و باسن نمی رساند.

راه های برای سوزاندن چربیهای اضافی بدن:

1- انجام ورزشهای قدرتی و ساختن ماهیچه:

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
leila mostashfi

عوارض نشستن طولانی مدت

Sitting for too long

امروزه بیشتر کارها بصورت نشسته انجام می شود. کارمندان اداره، دانشجویان، محققان، گیمرها(Gamers) و گروه های متعدد دیگر،زمان طولانی پشت کامپیوتر می نشینند، عده زیادی از مردم نیز  ساعتهای زیادی در گوشه ای می نشینند و بی وقفه با موبایل سرگرم می شوند و متاسفانه در بیشتر موارد شکل نشستن نادرستی هم دارند. عده ای دیگر زمان زیادی را جلوی تلویزیون می گذرانند و همه این نشستن های طولانی مدت( 6تا 7 ساعت یا بیشتر در روز) می تواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. تحقیقات نشان داده کسانی که مدت طولانی پشت سرهم می نشینند حتی اگر روزی یک ساعت هم ورزش کنند نمی توانند آثار منفی طولانی نشستن را از بین ببرند.

عوارض ناشی از نشستن طولانی مدت:

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
leila mostashfi